Zomervakantie

Het is bijna zomervakantie hier in het midden van het land. Wat een heerlijke periode vind ik dat. Er zijn natuurlijk kinderen met autisme die de structuur van alle dag nodig hebben, maar ik werk ook zeker met kinderen met autisme die het heerlijk vinden. Even niet de druk van moeten, geen huiswerk meer en geen stress voor toetsen. 

Gewoon zijn in het “hier en nu”. Dat is echt wat ik van kinderen met autisme geleerd heb. In het “hier en nu” zijn. 
Zij hebben mijn aandacht nodig bij waar we nu mee bezig zijn en dan terwijl we in het nu bezig zijn heb ik natuurlijk de doelen in mijn achterhoofd die gaan over de naaste ontwikkeling. Wat is de volgende stap voor het kind. Dan maakt het eigenlijk niet uit wat we doen, als ik maar weet met welke stap ik aan de slag wil. 

Natuurlijk denk ik met de omgeving en het kind zelf na over de toekomst. Dat gaat dan over wat wil je. Wat vind je leuk. Dat gaat over de kwaliteiten van het kind, niet over wat het niet kan. Vanuit motivatie leren is namelijk zoveel makkelijker. Dan is er opeens nut voor een vaardigheid. 

Ik hoor regelmatig mensen zeggen, maar als hij of zij later groot is werkt de maatschappij ook niet zo. Dan moet hij of zij geleerd hebben zich aan te passen. Wat deze mensen zich niet lijken te realiseren is dat het niet aanpassen van kinderen met autisme geen keuze is. Ze willen echt meedoen aan de maatschappij maar de prijs is te hoog. Het lukt ze soms even, maar houden het niet vol.
Ze hebben dan onze aandacht nodig, niet onze verwachting over een stap waar ze nog niet aan toe zijn. Dit gaat ze niet helpen in de toekomst, dit zorgt voor wanhoop en frustratie in het “hier en nu” en dan komt ontwikkeling stil te liggen. 

Dus laten we met zijn allen genieten van de zomervakantie of zomerperiode. Laten we ontspannen en doen wat we leuk vinden. Laten we die rust dan meenemen naar volgend schooljaar. 

Vind jij het leuk om jezelf in deze periode wel uit te dagen kijken dan eens bij mijn online cursussen.

Speciaal voor de zomervakantie heb ik een kortingscode in het leven geroepen. De eerste 15 mensen krijgen 15% korting. 
Vul Vakantie2021 in bij het afrekenen. Je kunt de voucher één keer gebruiken. Het maakt dan niet uit of je één module bestelt of alle zes de modules. 

Fijne tijd!

Kinderen Werken, Kinderen Op Een Strand, Zand, Strand

Vergelijkbare berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *