Wie ben ik? Ik ben Annemieke Spreij. In 2003 afgestudeerd als oefentherapeute Cesar met een verdieping over de motoriek van kinderen. Vanaf mijn 18de ben ik werkzaam met kinderen en jongeren met autisme die tussen wal en schip vallen.

Via de benadering Contactgericht Spelen en Leren (CSL) heb ik 15 jaar lang bij gezinnen thuis gewerkt. Naast Contactgericht Spelen en Leren werden er ook andere methodes ingezet (DTT, ABA, PECS, PRT). Daarin stonden communicatie en het aanleren van vaardigheden altijd centraal.

Wat mij zeer aanspreekt in de benadering CSL is dat je werkt vanuit contact maken. Vanuit dit contact ontstaat basisveiligheid: het beginpunt van ontwikkeling.

Van 2012 tot 2020 heb ik mijn eigen centrum gehad voor kinderen en jongeren met autisme in combinatie met een normaal tot hoog IQ. De gemeenschappelijke deler van deze kinderen en jongeren is dat ze allemaal aan het overleven zijn. Ze hebben dus geen houvast in hun leven.

Met CSL als uitgangspunt is er hard gewerkt om deze kinderen de basisveiligheid weer terug te laten vinden, zodat ze tot ontwikkeling kunnen komen. 

In alle jaren dat ik met deze kinderen met autisme heb gewerkt heb ik veel geleerd. Deze kennis wil ik graag met iedereen delen.

Over mij
Annemieke Spreij

Mijn opleidingen
Oefentherapeute Cesar
Master SEN (special education needs) Autismespecialist
Sonrise de basiscursus en de New frontier
CSL, de basiscursus, het werken aan doelen en de attitude module

Mijn expertise
Prikkelverwerking
Motoriek en dyspraxie
Contact maken
Executieve functies en in het speciaal emotieregulatie, impulscontrole en cognitieve flexibiliteit