De kinderen

Begeleiding geven aan kinderen en jongeren met autisme binnen gezinnen is ontzettend leuk om te doen. Tijdens de begeleiding inspireren de kinderen mij door de eigenheid die ze laten zien. Daarmee dagen zij mij uit om ‘out of the box’ te blijven denken.
Begeleiding van kinderen met autisme vind ik leuk doordat zij elke dag weer nieuwe ervaringen op mijn pad brengen. Hiermee geven zij mij de mogelijkheid om mij verder te ontwikkelen en mijn horizon te verbreden. Zo ontmoet ik steeds nieuwe kinderen met nieuwe interesses waarin ik mij kan verdiepen. 

De werkwijze

Ik werk vanuit de benadering Contactgericht Spelen en Leren (CSL). Hierin staat contact maken centraal. Dat is de basis om te werken aan de ontwikkeling van het kind. Het zorgt voor basisveiligheid waaruit je samen met het kind de volgende stappen kunt gaan ontdekken. Het is hierin belangrijk om vanuit de motivatie van het kind te werken. Vandaar dat CSL staat voor maatwerk. De weg van ontwikkeling ziet er voor elk kind anders uit. Wil je meer over deze benadering lezen dan kan dat op de volgende website: www.horison.nl

De ouders

In de benadering van CSL is het belangrijk dat je als ouder de regie hebt over de zorg van jouw kind. Jij kent je kind het beste en hebt al ontzettend veel uitgevonden over wat wel en niet werkt voor jouw kind. Dit betekent echter niet dat je er alleen voor staat, want deze kinderen groot brengen red je niet alleen. Dit is de tweede reden waarom ik graag in gezinnen werk. Ouders werken hard en kunnen behoefte hebben dat er iemand is die met ze mee denkt. Dat doe ik graag!

Er zijn verschillende vormen denkbaar, zoals
– videofeedback,
– samen nadenken over doelen en hoe je deze bereikt,
– samen nadenken over moeilijk verstaanbaar gedrag en hoe daarmee om te gaan.

Je bent vast met een vraag of een idee op mijn site gekomen. Leg het aan mij voor, zodat we samen aan de slag kunnen.
Klik hier op het contactformulier, vul deze in en ik neem zo snel mogelijk contact met jou op.