1b Bewegen, daar komt een hoop bij kijken!

Bewegen lijkt iets wat wij als mensen vanzelfsprekend doen, maar er komt echt een hoop bij kijken. Daarom heb ik een cursus gemaakt over de motorische ontwikkeling van kinderen. De cursus begint met een uitleg hoe de ontwikkeling per motorisch gebied eruit ziet. Vervolgens laat ik je zien welke oefeningen je kunt doen om de motoriek van je kind te stimuleren en hoe je kan beginnen. Onderwerpen zoals grove- en fijne motoriek, evenwicht, symmetrie en lateralisatie komen voorbij. Deze gebieden dienen voldoende ontwikkeld te zijn om tot soepel bewegen te komen.

Extra energie

Je kunt je voorstellen dat als je moeite hebt met het aansturen van je lichaam, het meer energie kost om te bewegen. Een voorbeeld hiervan is het schrijven. Veel kinderen met autisme hebben moeite met schrijven. Het is fijn dat sommige scholen het dan goed vinden dat de kinderen op een computer werken. Dit zodat kinderen beter mee kunnen komen op school en minder energie kwijt zijn aan het schrijven. Echter is het ook goed om op andere momenten de motoriek te oefenen. In deze cursus leer je welke oefeningen je dan kan doen. Dit omdat het niet werkt om gewoon weg veel te oefenen wat je moeilijk vind. Je hebt het aansturen van je lichaam bij ontzettend veel vaardigheden nodig en op het moment dat je niet de motoriek zou oefenen blijft het kind extra energie kwijt aan het bewegen.

Deze cursus

In deze cursus zitten veel praktische voorbeelden van oefeningen die je kunt doen om de motoriek te stimuleren. Het belangrijkste vind ik echter dat je de problemen gaat herkennen en een begin er mee kan maken, zodat je ook weet wanneer je hulp nodig hebt van een therapeut die veel weet van de motorische ontwikkeling.
Om je een indruk te geven van de cursus heb ik een introductie gemaakt. Deze kun je na inschrijving gratis downloaden.

Cursus Instructeur

Annemieke Annemieke Auteur

Ik ben Annemieke. Ik werk sinds mijn 20ste met kinderen met autisme. In al deze jaren heb ik een heleboel ervaring opgedaan en deze samengebracht met kennis over verschillende gebieden. Ik ben alle kinderen waarmee ik heb mogen werken erg dankbaar. Doordat zij mij mee hebben genomen in hun wereld ben ik ze steeds beter gaan begrijpen. Dit alles heb ik samen gebracht in mijn cursussen.. Op het tabblad ‘wie ben ik’ kan je meer lezen over mijn achtergrond.

Cursus motoriek

95,00
5 toegang

Deze cursus duurt 2,5 uur. Bij succesvol afronden ontvang je een certificaat. Bij het SKJ krijg je 2.25 punten voor deze cursus.

Cursus + Coaching

140,00
5 toegang

Bij deze cursus is een uur digitale coaching inbegrepen.

Gehele cursus

525,00
5 toegang

Bij deze optie ontvang je alle zes onderdelen van de cursus “Kennis als basis van kijken naar gedrag”.